Драматичен обир на бижута бе извършен в Двореца на дожите във

...
Драматичен обир на бижута бе извършен в Двореца на дожите във
Коментари Харесай

Обраха редки бижута от Двореца на дожите във Венеция

Драматичен грабеж на бижута бе осъществен в Двореца на дожите във Венеция, до момента в който посетителите разглеждали изложбата „ Съкровищата на могулите и махараджите “, заяви италианската полиция.

Стойността на бижутата – чифт обеци и брошка, се прецизира, само че е минимум 1 млн. евро.

Двамата крадци успели да забавят включването на алармената система на бронираната витрина с бижутата, отмъкнали ги, смесили се с посетителите и успяли да избягат съгласно първите данни от следствието. Алармата се е присъединила, само че прекомерно късно. Дворецът, ситуиран в сърцето на Венеция, незабавно е бил затворен, всички гости са били тествани, само че на вятъра.

Очевидно си имаме работа с умели експерти, които са съумели да извършат обира, макар че всички зали са оборудвани с усъвършенствани високотехнологични алармени системи, съобщи основният комисар на полицията във Венеция Вито Галиарди.

Изложбата бе открита при започване на септември и последният ден преди закриването й беше тъкмо през вчерашния ден, в деня на удара. Тя включва към 270 скъпоценни предмета от Индия от 16 до 20 век от сбирката на катарския шейх Хамад бен Абдулах ал Тани.

Ден по-рано, във вторник вечерта, бе осъществен различен зрелищен грабеж във Франция, в Сен Тропе. Четирима маскирани бандити нахлули в градската зала „ Жан Депас “ към 19,15. Били въоръжени с минимум едно огнестрелно оръжие от вида калашников съгласно локалната прокуратура. Заплашили посетителите на първия етаж с оръжието и с нещо като чукове и им наредили да легнат на земята. След това разрушили няколко витрини на щанда за бижута и първокласни часовници. Стойността на откраднатото е сред 500 и 600 хиляди евро.

След като излезли от салона, бандитите били подгонени от двама патрулиращи жандармеристи. Стреляли 4-5 пъти против чиновниците на реда, без да ранят никого. При гонитбата по улиците в центъра на града бандитите съумели да се измъкнат. Започнала е полицейска интервенция за издирването им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР